Sollentunapartiet önskar alla sollentunabor en riktig härlig och avkopplande sommar


Men kampen för att bevara Edsbergs sportfält tar ingen paus – vi har överklagat fullmäktiges NEJ till folkomröstningen.

Nu är det äntligen sommar i Sollentuna. En årstid då vi hinner njuta mer än annars av våra små och stora grönområden.

Men ska vi kunna uppleva en grönskande sommar på hemmaplan och nära vår bostad så måste vi se till att grönskan inte byggs bort och omvandlas till genomfartsleder och huskomplex.

Därför är det så viktigt att ställa upp och kämpa för att smultronställen som Edsbegs Sportfält och Näckan bevaras så att även kommande generationer av Sollentunabor kan glädjas åt dem. Naturreservaten är synnerligen viktiga de också men det är även angeläget att det finns grönska i vår närmiljö så att de som har svårt att ta sig iväg eller hinna komma bort kan kunna koppla av i en skön miljö nära hemmet.

Sollentunapartiet har överklagat kommunfullmäktiges beslut att säga nej till en folkomröstning när det bara saknades 0,2 % för att det skulle räcka med en tredjedelsmajoritet i fullmäktige för att rösta igenom en folkomröstning.

Det är inte bara vi som råkat ut för att en odemokratisk majoritet underkänner insamlade namn. De som krävde en folkomröstning i Botkyrka för att stoppa socialdemokraternas utförsäljning av allmännyttan i Alby fick en tredjedel av sina insamlade namn underkända.

Passa nu på och njut av sommaren i våra grönområden så att vi alla samlar kraft inför den fortsatta kampen för att bevara sportfältet.

VI GER OSS ALDRIG – SPORTFÄLTET SKA BEVARAS!

Ingwar Åhman-Eklund