Vilket ansikte har Sverigedemokraterna i Sollentuna?


Insändare i veckans Vi i Sollentuna från vår gruppledare Anki Elken.

I slutet av oktober anordnades många ljusmanifestationer runt om i Sverige mot våld och för att hedra offren vid skolattacken i Trollhättan. I Töreboda tog Kommunfullmäktige en paus i sitt sammanträde för att ledamöterna skulle kunna deltaga.

Sverigedemokraternas tre ledamöter var de enda som stannade kvar i kommunhuset och avstod att delta i ljuständningen. Detta blir naturligtvis många upprörda över då det tolkas som om de inte ville visa sin avsky mot morden på barn och personal i en svensk skola.

Vidare publicerar Sverigedemokraterna i Lund adresser till kommande flyktingförläggningar på sociala medier. Sverigedemokraterna i Sörmland, Bohuslän och Halland, där byggnader har brunnit den senaste tiden, vill inte kritisera beslutet att lägga ut adresser. Hur ser Sverigedemokraterna i Sollentuna på sina partikamraters nämnda bojkott i Töreboda? Hur ser ni på publiceringen av kommande flyktingförläggningar på SD:s hemsidor? Det är viktigt att få se prov på er ansvarskänsla och medkänsla när det gäller hatbrott med rasistiska motiv ex. det hemska som skedde i Trollhättan. Eller höra er empati kring rädslan för bränder bland asylsökande på flyktingförläggningar runt om i Sverige?