Motion beträffande att köpa marken som Lidl äger i korsningen Djupdalsvägen/Malla Silverstolpes väg och Danderydsvägen


Motion från Sture Pettersson och Ewa Hellström-Boström, Sollentunapartiet, till Sollentuna kommunfullmäktige, beträffande att köpa marken som Lidl äger i korsningen Djupdalsvägen/Malla Silverstolpes väg och Danderydsvägen

I dessa tider när det är så svårt för ungdomar att få en bostad borde marken som Lidl äger nu köpas av kommunen för att i stället bygga smålägenheter i hyreshus på denna mark. Det skulle till och med kunna vara Sollentunahem som bygger här.

I Campus Edsvik finns det ju förslag på ytterligare tre bostadskomplex längs Djupdalsvägen, varför detta hyreshus skulle kunna bli en förlängning på detta bostadsområde. På så sätt skulle man också kunna undvika all trafik som en affär som Lidl drar till sig. Mycket biltrafik på en småväg bredvid två skolor (Rudbeck med cirka 2000 elever och Gärdesskolan med ett antal hundra elever) är ju knappast lämpligt.

Samtidigt skulle parkeringsplatsen som Lidl fick köpa förra året för 1,4 milj kr kunna återgå till att bli en parkering för lärare och övrig personal på Rudbecksskolan. Rudbecksskolan är ju faktiskt Sollentunas största arbetsplats och det behövs ett visst antal parkeringsplatser för att de ofta långväga lärarna ska ha någonstans att ställa sin bil när de kommer till arbetet.

Därför föreslår vi att kommunen köper ovannämnda mark.
För Sollentunapartiet den 26.3.2014

Sture Pettersson                                                         Ewa Hellström-Boström