Sollentunapartiet delar ut priset Årets Hjärta


12745448_1656569797928079_5902256327989517707_nVid en ceremoni i Sollentuna centrum på alla hjärtans dag tilldelades Sven Hovmöller Sollentunapartiets nyinstiftade pris Årets hjärta.

Sven Hovmöller får utmärkelsen Årets Hjärta 2015 och 10 000 kronor av Sollentunapartiet för sitt humanistiska frivilligarbete för de utsatta EU-migranterna. 

Hans enträgna engagemang i föreningen HEM – Hemlösa EU-migranter sätter fokus på målgruppens lidande och skapar lösningar som ger dem en human tillvaro. Svens medborgerliga engagemang visar hur viktigt civilsamhället är och vi tror att det stärker vår demokrati.

Sollentunapartiets gruppledare Anki Elken betonade vikten av uthålliga solidaritetsarbetare i lokalsamhället. Hon tackade Sven och kallade honom en hjälte som sprider medmänsklighet och viktig kunskap om romerna som lever i misär i sina hemländer. Hon betonade att antiziganismen ständigt drabbar denna rättslösa grupp som dagligen blir bespottade när de försöker överleva.

Sven,som är professor i Kemi, viger bland annat sina söndagar åt att undervisa rumänska romer i svenska. Vidare arbetar han och föreningen HEM med allt som leder till att EU-migranterna får en människovärdig och rättssäker tillvaro. 

Sven låter den samlade församlingen veta att prispengarna kommer oavkortat gå till föreningens arbete.